Ingrediënten

200 g

Griekse yoghurt (of Griekse stijl plantaardige yoghurt)

100 g

Horizon 3 notenpasta

50 g

ahorn siroop

75 g

pure chocolade of melk chocolade

Yoghurtijsjes met 3-notenpasta in een chocoladejasje

  • 30 minuten
  • 4 Personen

Bereidingswijze

  1. Mix de yoghurt, 3-noten pasta en ahornsiroop goed door elkaar.

  2. Giet het mengsel in ijslolly vormpjes of in een siliconen muffinvorm.

  3. Zet het een paar uur in de vriezer.

  4. Smelt de chocolade au bain marie, en giet het in een glas waar de ijsjes in passen.

  5. Haal de ijsjes uit de vorm en dip ze in de gesmolten chocolade.

  6. Als je geen ijslolly vorm maar een siliconenvorm gebruikt, giet de gesmolten chocolade dan in een kommetje. Haal de ijsjes uit de vorm en wentel ze door de chocolade. Leg ze daarna op een vel bakpapier.

  7. Je kunt ze eventueel in gehakte nootjes dopen, maar doe dat vrij snel nadat je ze in de chocolade gedipt hebt, anders is de chocolade gestold en blijft het niet meer plakken.

  8. Leg de ijsjes op een bord en zet weer in de vriezer tot gebruik.

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch