Ingrediënten

2 teen k

knoflook

1 stuk

ui

1 stuk

rode paprika

300 g

tomaten

1 snee

brood zonder korst

1 tl

gerookt paprikapoeder (pimentón)

2 el

rode wijnazijn of sherry azijn

4 el

3-noten pasta

snufje

Zout en peper

4 stuks

tortilla wraps

12 stuks

groene asperges

150 g

feta

Tostada met romesco saus en gegrilde groene asperges

  • 50 minuten
  • 5 Personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

  3. Leg de paprika en de tomaten (in hun geheel) op de bakplaat.

  4. Leg de tenen knoflook en de ui in hun schil erbij.

  5. Zet de bakplaat ongeveer 25 minuten in de oven, of tot alles geblakerd is.

  6. Snijd intussen het uiteinde van de groene asperges eraf en smeer ze in met een klein beetje olijfolie.

  7. Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden.

  8. Grill de asperges een paar minuten aan elke kant zodat er mooie grill streepjes op komen te staan.

  9. Leg de asperges op een bord, bestrooi met wat zout en peper en laat staan tot gebruik.

  10. Doe de paprika in een plastic zakje of een kom die je met plastic folie afdekt. Hierdoor is het makkelijker om straks het vel eraf te krijgen. Laat afkoelen.

  11. Laat de andere groenten ook afkoelen.

  12. Haal het vel van de paprika en de tomaten af en snijd deze in stukken. Laat uitlekken in een zeef boven een kom. Dit vocht kun je eventueel in een soep of pasta saus gebruiken.

  13. Haal de knoflook en de ui uit de schil.

  14. Doe paprika, tomaat, knoflook en ui samen met de 3-noten pasta, het gerookt paprika poeder, zout, peper en azijn in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Pureer tot een saus.

  15. Hij moet ongeveer zo dik zijn als Griekse yoghurt, dus misschien moet je het broodkruim toevoegen om de saus wat in te dikken.

  16. Proef en breng verder op smaak met zout en peper, misschien nog wat meer azijn.

  17. Bestrijk de helft van de tortilla wrap met de romesco saus.

  18. Leg 3 asperges op de saus en verkruimel er wat feta over.

  19. Leg de wrap in een warme koekenpan en laat op laag vuur de onderkant knapperig en licht bruin gevlekt worden. Vouw de wrap na een paar minuten dubbel en bak nog even verder. Eet smakelijk!

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch