Ingrediënten

100 g

amaretti koekjes of lange vingers

1 kop

sterke koffie, afgekoeld

1 tl

amandelextract

300 g

zijden tofu

100 ml

ahorn siroop

150 g

Horizon 3 notenpasta

2 tl

vanille extract

½ tl

zout

125 g

pure chocolade (70% cacao)

125 ml

kokosmelk of kokos slagroom (in blik)

lepel

kaneel (poeder)

lepel

cacao (poeder)

Tiramisu met 3-notenpasta

  • 30 minuten
  • 4 Personen

Bereidingswijze

  1. Zet het blik kokosmelk in de koelkast.

  2. Neem 4 mooie glaasjes of schaaltjes.

  3. Leg de bodem vol met amaretti koekjes of 4 lange vingers (per glas).

  4. Doe een theelepel amandelextract bij de koffie.

  5. Schep een paar theelepels koffie over de koekjes. Ze moeten niet zo nat zijn dat ze uit elkaar vallen, maar ze moeten ook niet te droog blijven.

  6. Doe de zijden tofu, de 3-noten pasta, de ahorn siroop, het vanille extract en het zout in een kom. Gebruik een staafmixer om het tot een glad mengsel te mixen.

  7. Proef: is het zoet genoeg? Misschien toch ietsje zout erbij? Meer notenpasta?

  8. Verdeel het mengsel over de glaasjes.

  9. Smelt de chocolade au bain marie (dus in een kom boven een pan met een laag zacht kokend water).

  10. Haal de kom van het vuur als de chocolade goed gesmolten is.

  11. Haal het blik kokosmelk uit de koelkast. Haal nu 125 g van de bovenste laag in het blik die door de kou hard(er) is geworden.

  12. Doe de kokosmelk bij de chocolade en meng goed door.

  13. Verdeel deze chocolade ganache over de glaasjes.

  14. Zet de glaasjes in de koelkast en laat de mousse opstijven tot gebruik.

  15. Bestrooi de tiramisu met een mengsel van cacao- en kaneel poeder.

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch