Ingrediënten
100 g
amaretti koekjes of lange vingers
1 kop
sterke koffie, afgekoeld
1 tl
amandelextract
300 g
zijden tofu
100 ml
ahorn siroop
150 g
Horizon 3 notenpasta
2 tl
vanille extract
½ tl
zout
125 g
pure chocolade (70% cacao)
125 ml
kokosmelk of kokos slagroom (in blik)
lepel
kaneel (poeder)
lepel
cacao (poeder)
Tiramisu met 3-notenpasta
- 30 minuten
- 4 Personen
Bereidingswijze
Zet het blik kokosmelk in de koelkast.
Neem 4 mooie glaasjes of schaaltjes.
Leg de bodem vol met amaretti koekjes of 4 lange vingers (per glas).
Doe een theelepel amandelextract bij de koffie.
Schep een paar theelepels koffie over de koekjes. Ze moeten niet zo nat zijn dat ze uit elkaar vallen, maar ze moeten ook niet te droog blijven.
Doe de zijden tofu, de 3-noten pasta, de ahorn siroop, het vanille extract en het zout in een kom. Gebruik een staafmixer om het tot een glad mengsel te mixen.
Proef: is het zoet genoeg? Misschien toch ietsje zout erbij? Meer notenpasta?
Verdeel het mengsel over de glaasjes.
Smelt de chocolade au bain marie (dus in een kom boven een pan met een laag zacht kokend water).
Haal de kom van het vuur als de chocolade goed gesmolten is.
Haal het blik kokosmelk uit de koelkast. Haal nu 125 g van de bovenste laag in het blik die door de kou hard(er) is geworden.
Doe de kokosmelk bij de chocolade en meng goed door.
Verdeel deze chocolade ganache over de glaasjes.
Zet de glaasjes in de koelkast en laat de mousse opstijven tot gebruik.
Bestrooi de tiramisu met een mengsel van cacao- en kaneel poeder.
Over de auteur
Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch
Over de auteur
Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch