Ingrediënten
Olijfolie of kokosolie
1
ui, fijngesneden
1 teen
knoflook, fijngehakt
1 tl
gedroogde tijm
1 tl
gedroogde dragon
Zout
Peper
250 g
kastanjechampignons, in plakjes gesneden
30 g
pecannoten
40 g
pecannoten pasta
50 g
cannellini bonen, gekookt
1 tl
balsamico azijn
Paddenstoelen - pecan paté
- 30 minuten
- 10 Personen
voor ca. 350 g paté
Bereidingswijze
Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de ui 5 minuten tot ze glazig ziet.
Voeg de knoflook, tijm, dragon, zout en peper toe en fruit nog 2 minuten.
Voeg dan de kastanjechampignons toe en bak ze een minuut of 10. Ze zullen hun vocht loslaten, en je bakt ze op laag vuur net zo lang tot al het vocht verdampt is.
Doe de pecannoten in de keukenmachine en draai tot fijn kruim.
Doe dan de kastanjechampignons bij de pecannoten in de keukenmachine, samen met de pecannoten pasta, de cannellini bonen en de balsamico azijn. Draai tot een smeuïge paté.
Proef de paté en breng indien nodig verder op smaak.
Doe de paté in een afsluitbaar bakje en zet minstens een uur in de koelkast om alle smaken goed op elkaar in te laten trekken.
Serveer met knapperig brood of toast.
Over de auteur
Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch
Over de auteur
Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch