Ingrediënten
165 g
boekweitmeel
115 g
pecannoten, tot meel gemalen in de keukenmachine
2 tl
bakpoeder
1 tl
zout
1 tl
baking soda
1 tl
gemalen kaneel
½ tl
gemalen nootmuskaat
½ tl
xanthaangom
60g
kokosolie, gesmolten
90g
ahornsiroop
90g
kokosbloesemsuiker
60g
amandelmelk
100g
pecannoten pasta
1 el
vanille extract
1
banaan, in stukjes
60g
ananas, in stukjes
45g
kokosrasp
Kruidige pecannoten cake
- 30 minuten
- 10 Personen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht) of 190 graden (elektrisch).
Vet een cakevorm in met een beetje kokosolie en bekleed met bakpapier.
Meng in een grote kom het boekweitmeel, het pecannoten meel, bakpoeder, zout, baking soda, kaneel, nootmuskaat en xanthaamgom goed door elkaar.
Meng in een andere kom de kokosolie, ahornsiroop, kokosbloesemsuiker, amandelmelk, pecannoten pasta en vanille door elkaar. Doe er daarna de bananenstukjes, ananasstukjes en kokosrasp bij en roer goed door.
Voeg de droge en natte ingrediënten samen en meng goed door.
Giet het beslag in de cakevorm en zet 1 uur in de oven. Controleer na 50 minuten de cake door er een satéprikker in te steken. Als deze droog is dan kan de cake al uit de oven.
Laat de cake helemaal afkoelen voor je hem aansnijdt. Hij is 3 dagen te bewaren in de koelkast in een afsluitbare bak.
Lekker met een dot slagroom of crème fraîche.
Over de auteur
Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch
Over de auteur
Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch