Ingrediënten
150g
bulghur
2 tenen
knoflook, geraspt
1
ui, geraspt of heel fijn gesneden
1/2 bosje
peterselie, heel fijn gesneden
300g
rundergehakt
4 el
pistachepasta
50 g
pistachenoten, fijngehakt
1 tl
chilivlokken
zout
Kebab met bulghur en pistache
- 30 minuten
- 4 Personen
Bereidingswijze
Doe de bulghur in een kom met water en laat staan terwijl je het gehakt voorbereidt.
Meng het gehakt met knoflook, ui, peterselie, pistachepasta en gehakte pistachenoten, chilivlokken en zout naar smaak goed door elkaar. Giet dan de bulghur af in een zeef, laat even uitlekken en voeg toe aan het gehakt. Kneed het ca. 10 minuten goed door tot een smeuïg geheel.
Vorm gehaktballetjes of burgertjes van het mengsel, verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak ze gaar.
Serveersuggesties: in een pitabroodje, met rijst, knoflooksaus, harissa, een salade van rode ui, tomaat, peterselie en komkommer.
Over de auteur
Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch
Over de auteur
Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch