Ingrediënten

150g

bulghur

2 tenen

knoflook, geraspt

1

ui, geraspt of heel fijn gesneden

1/2 bosje

peterselie, heel fijn gesneden

300g

rundergehakt

4 el

pistachepasta

50 g

pistachenoten, fijngehakt

1 tl

chilivlokken

zout

Kebab met bulghur en pistache

  • 30 minuten
  • 4 Personen

Bereidingswijze

  1. Doe de bulghur in een kom met water en laat staan terwijl je het gehakt voorbereidt.

  2. Meng het gehakt met knoflook, ui, peterselie, pistachepasta en gehakte pistachenoten, chilivlokken en zout naar smaak goed door elkaar. Giet dan de bulghur af in een zeef, laat even uitlekken en voeg toe aan het gehakt. Kneed het ca. 10 minuten goed door tot een smeuïg geheel.

  3. Vorm gehaktballetjes of burgertjes van het mengsel, verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak ze gaar.

  4. Serveersuggesties: in een pitabroodje, met rijst, knoflooksaus, harissa, een salade van rode ui, tomaat, peterselie en komkommer.

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch