Ingrediënten

Voor de geroosterde wortel:

300 g

wortel of bospeen

3 el

olijfolie

snufjes

Peper en zout

1 eetlepel

Rasp van 1 sinaasappel

150 ml

sinaasappelsap

1 el

ahornsiroop of honing

½ tl

komijnzaad, gemalen

½ tl

korianderzaad, gemalen

1 el

peterselie, munt en/of dille, fijngesneden

Voor de opgeklopte feta:

75 g

feta

35 g

(Griekse) yoghurt

1 tl

citroensap

snufje

Peper en zout

Voor de dressing:

snufje

Peper en zout

1 tl

witte wijnazijn

1 el

olijfolie

20 g

pijnboompittenpasta

Geroosterde wortel met pijnboompitten pasta en opgeklopte feta

  • ca. 45 minuten
  • 2 Personen

Bijgerecht

Bereidingswijze

1.Schrap de wortels en snijd grote/dikke exemplaren over de lengte doormidden als het formaat teveel verschilt van dunne/kleinere exemplaren. Zo garen ze straks gelijkmatig.

2.Verwarm de oven voor op 190 graden.

3.Leg de wortels in een ovenschaal en giet er de olijfolie, de ahornsiroop of honing en het sinaasappelsap over.

4.Kruid de wortels met peper en zout, komijn en koriander.

5.Rooster de wortels ca. 30 minuten in de oven. Als het vocht te snel verdampt doe je er nog een scheutje sap of water bij. Uiteindelijk is het vocht bijna helemaal verdwenen en zijn de wortels licht gekleurd en kleverig.

6.Voor de opgeklopte feta verkruimel je de feta in een kom. Roer er de yoghurt en de pijnboompittenpasta door en klop tot een(nog een beetje kruimelig) geheel. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

7.Voor de dressing klop je de pijnboompittenpasta met olie en witte wijnazijn tot een glad geheel. Breng op smaal met peper en zout.

8.Doe de opgeklopte feta op een bord. Leg de geroosterde wortels erop en tenslotte de dressing. Bestrooi met de verse kruiden.

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch