Ingrediënten
4
aubergines
Olijfolie
4 el
witte miso
2 el
bruine rijstazijn
2 tl
ahornsiroop
2 el
zwarte tahin
2 el
sesamzaad
4 el
verse bieslook, fijn gehakt
Aubergine met zwarte tahin – miso glazuur
- 40 minuten
- 4 Personen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de aubergines in de lengte doormidden (het steeltje kan eraan blijven zitten). Maak diagonale inkepingen in het vruchtvlees maar snijd niet door tot de schil. Er ontstaat zoeen ruitpatroon in de aubergine.
Bestrijk het vruchtvlees met wat olijfolie.
Leg de aubergines met de snijkant omhoog op de bakplaat en rooster ze ongeveer 25 minuten in de oven tot het vruchtvlees goudgeel en zacht is.
Klop in de tussentijd de miso, azijn, ahornsiroop en zwarte tahin met 1 eetlepel olijfolie door elkaar tot een sausje.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan een paar minuten tot het lekker ruikt. Laat afkoelen op een bord.
Haal de aubergines uit de oven. Smeer de zwarte tahin – miso glazuur over het vruchtvlees van de aubergines. Zet de aubergines nog 5 minuten terug in de oven.
Strooi voor het serveren het sesamzaad en de bieslook over de aubergines.
Over de auteur
Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch
Over de auteur
Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch