unuecipotten

UNUECO bio + fair trade pindakaas. UNUECO pindakaas is de eerste biologische pindakaas in Nederland die voldoet aan internationale regels voor fair trade oftewel eerlijke handel. UNUECO pindakaas is dus biolo-gisch én fair trade gecertificeerd. UNUECO pindakaas wordt in Nederland geproduceerd door Horizon Natuurvoeding en is verkrijgbaar in potten van 250 en 500 gram.

Wat betekent UNUECO? UNUECO is Esperanto en betekent: ‘eenheid, eendracht, samenhang, integriteit’. Als merknaam staat UNUECO voor de samenhang tussen biologische landbouw en een eerlijke prijs voor de boer. Waarom bio + fair trade?
Eerlijke handel of fair trade bevordert rechtvaardige inter-nationale handel tussen arme landen en rijke (Westerse) landen. Boeren krijgen een eerlijke prijs, die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten. Steeds meer grondstoffen vol-doen aan internationale regels voor eerlijke handel. Ook een aantal biologische grondstoffen is inmiddels fair trade gecertifi-ceerd, waaronder pinda’s. Zo kan het dat Horizon de eerste biologische + fair trade pindakaas in Nederland op de markt brengt.
Wat zit er in UNUECO pindakaas? UNUECO pindakaas bevat uitslui-tend gebrande pinda’s, een kleine hoeveelheid ongehard plantaardig vet en een beetje zeezout. Door toevoeging van een kleine hoeveelheid plantaardig vet blijft de pindakaas lekker lang smeuïg. De pinda’s en het plantaardig vet zijn beide biologisch, de pinda’s voldoen bovendien aan internationale criteria voor eerlijke handel.