Ingrediënten

165 g

havermeel

½ tl

baking soda (bicarbonaat of zuiveringszout)

2 tl

kaneel (gemalen)

¼ tl

zout

150 ml

ahornsiroop

40 g

kokosbloesemsuiker of oerzoet

160 g

pijnboompitten pasta

rasp

1 citroen

40 g

rozijnen

30 g

pijnboompitten

Pijnboompitkoekjes met citroen en rozijnen

  • ca. 45 minuten
  • 6 Personen

Snack

Bereidingswijze

1. Meng het havermeel met de baking soda, kaneel en het zout in een kom.

2. Meng in een andere kom de ahornsiroop, kokosbloesemsuiker of oerzoet met de pijnboompitten pasta, de rasp en het sap van de citroen en de rozijnen.

3. Voeg de droge en natte ingrediënten samen en kneed ze goed door elkaar. Het is een plakkerig deeg.

4. Zet het deeg een half uurtje in de koelkast.

5. Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht) of 190 graden (elektrisch).

6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

7. Maak 10 á 12 balletjes van gelijk gewicht (ongeveer 50 gram) van het deeg. Dit gaat het makkelijkste met natte handen.

8. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze plat tot koekjes van ongeveer een halve cm dik. Leg ze niet te dicht op elkaar wat ze vloeien iets uit tijdens het bakken.

9. Druk de pijnboompitten in de koekjes, ter decoratie.

10. Bak de koekjes 15 minuten in de oven.

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch