Ingrediënten

100 g

pure, melk of witte chocolade

100 g

aquafaba (het vocht dat in een blik kikkererwten zit), gekoeld

1 tl

citroensap

80 g

suiker

1 tl

vanille aroma

1 tl

kaneel (poeder)

50 g

pijnboompittenpasta

25 g

boter, gesmolten

50 g

biscuit of digestive koekjes, of kruidnoten, in grove kruimels

Chocolade bombe met pijnboompitten mousse

  • 45 minuten + 2 uur koelkast
  • 4 Personen

Nagerecht

Bereidingswijze

1.Neem een siliconen bakvorm met kleine halve bollen of een andere vorm.

2.Smelt de chocolade au bain Marie (dus in een kom boven zacht kokend water). Let er bij witte chocolade op dat deze niet te warm wordt. Dan wordt de chocolade korrelig en kun je opnieuw beginnen.

3.Smeer met een kwastje 4 of 5 van de siliconenvormpjes in met een laag chocolade. Zet de vorm in de vriezer om de chocolade op te laten stijven terwijl je verder gaat met het recept.

4.Neem een kom en maak deze goed vetvrij, bijvoorbeeld met een drupje citroensap. Doe de aquafaba met de theelepel citroensap er in en klop deze op tot lobbig. Voeg dan, terwijl je blijft kloppen, de suiker lepel voor lepel toe. Klop door tot de suiker is opgenomen en je stevig schuim hebt. Doe er op het laatst de vanille en kaneel bij.

5.Meng voorzichtig de pijnboompitten pasta erdoor tot een homogene mousse. Roer niet te lang, dan gaat de lucht uit de aquafaba.

6.Neem de siliconen bakvorm uit de vriezer. Vul de holtes die met chocolade zijn bestreken met de pijnboompitten mousse.

7.Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Verdeel de koekkruimels over de vormpjes en druk licht aan. Zet de siliconen bakvorm minstens 2 uur in de koelkast zodat de bombes kunnen opstijven.

8.Haal voor het serveren de bombes voorzichtig uit de siliconen vorm.

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch